Ο πάπας Φραγκίσκος καταδικάζει τη «σφαγή» στη Γάζα

Στη λίστα όσων καταδίκασαν τη «σφαγή» στη Γάζα προστέθηκε ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος τόνισε την Τετάρτη (16/5), ότι οι θάνατοι θα οδηγήσουν σε περισσότερη βία και έκανε έκκληση για διάλογο.

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τους νεκρούς και τους τραυματίες και βρίσκομαι κοντά με τις προσευχές μου και την αγάπη μου σε όλους όσοι υποφέρουν», ανέφερε ο ποντίφικας ενώπιον δεκάδων χιλιάδων πιστών που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

«Επαναλαμβάνω ότι η χρήση βίας ποτέ δεν οδηγεί στην ειρήνη. Ο πόλεμος οδηγεί σε πόλεμο και η βία σε βία», πρόσθεσε ο Φραγκίσκος, κάνοντας έκκληση για διάλογο, ώστε να επικρατήσει η δικαιοσύνη και η ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

Ο πάπας είχε επισκεφθεί Ισραήλ και Γάζα το 2014

Ο Φραγκίσκος είχε επισκεφθεί τόσο το Ισραήλ, όσο και τα παλαιστινιακά εδάφη το 2014. Πλέον, ζητά από τις δύο πλευρές και από τη διεθνή κοινότητα να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους για να επικρατήσει η δικαιοσύνη και η ειρήνη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την απόφασή του για τη μεταφορά της πρεσβείας, ο Φραγκίσκος ζήτησε να γίνει σεβαστό το «status quo» της Ιερουσαλήμ, προειδοποιώντας ότι οι νέες εντάσεις στη Μέση Ανατολή θα κλιμάκωναν περαιτέρω τις διεθνείς συγκρούσεις.

Μιλώντας νωρίτερα την Τετάρτη σε ομάδα Πολωνών βετεράνων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο ίδιος σχολίασε: «Δεν μαθαίνουμε ποτέ…».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ