Ο Τραμπ αφήνει «όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά» για τη Βενεζουέλα

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε πρόθυμος από την πλευρά του να συναντηθεί με τον ηγέτη της Βενεζουέλας, αφήνοντας ωστόσο παράλληλα ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τη χώρα αυτή.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, ο Τραμπ είπε ότι «όλες οι επιλογές» βρίσκονται στο τραπέζι, συμπεριλαμβανομένων και των πιο «ισχυρών». «Και ξέρετε τι εννοώ με το ισχυρών», προειδοποίησε.

«Θέλω απλώς να δω να επιλύεται το θέμα της Βενεζουέλας. Θέλω οι άνθρωποι να είναι ασφαλείς. Θα φροντίσουμε τη Βενεζουέλα» συνέχισε.

Ο Τραμπ, εξερχόμενος από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη, δέχτηκε ερώτηση από τους δημοσιογράφους, για το εάν υπάρχει πιθανότητα συνάντησης ανάμεσα στον ίδιο και τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

«Αν είναι εδώ, αν θέλει να συναντηθούμε… δεν μου είχε περάσει από το μυαλό, δεν ήταν στο πρόγραμμα, αλλά αν μπορώ να βοηθήσω τον κόσμο, τότε για αυτό είμαι εδώ».

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε ότι ο Μαδούρο «θα μπορούσε να ανατραπεί πολύ γρήγορα από τον στρατό, αν το αποφάσιζαν οι στρατιωτικοί». Νωρίτερα την ίδια ημέρα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την επιβολή νέων οικονομικών κυρώσεων σε βάρος τριών στενών συνεργατών του Μαδούρο και της συζύγου του, Σίλια Αντέλα Φλόρες.