Ο Τραμπ θέλει να εκπαιδεύσει τους καθηγητές στα όπλα

Αφού έχει εκφράσει την πεποίθησή του ότι οι καθηγητές στα σχολεία των ΗΠΑ πρέπει να οπλοφορούν, ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να περάσει από τη θεωρία στην πράξη, πληρώνοντας για την εκπαίδευσή τους στα όπλα.

Όπως ανακοίνωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου επιθυμεί να χρηματοδοτήσει τις αρχές των αμερικανικών πολιτειών που επιθυμούν να εκπαιδεύσουν στον χειρισμό των όπλων τους καθηγητές ή το προσωπικό των σχολείων.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Αμερικανός μεγιστάνας και οι συνεργάτες του εκτιμούν ότι θα αποφευχθούν στο μέλλον περιστατικά όπως το πρόσφατο μακελειό σε σχολείο της Φλόριντα, όπου έχασαν τη ζωή τους 17 άνθρωποι.

Όπως εξήγησε ο Άντριου Μπέμπεργκ, σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, ο Λευκός Οίκος έχει ήδη ζητήσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης να βοηθήσει τις πολιτείες να συνεργαστούν με τις υπηρεσίες ασφαλείας, για να «προσφέρουν εντατική εκπαίδευση στη χρήση όπλων στο προσωπικό σχολείων».

Η σχετική ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο του νέου σχεδίου του Λευκού Οίκου για την αποτροπή περιστατικών με μαζικούς πυροβολισμούς στα σχολεία.

«Σημαντικές ενέργειες για να προστατεύσουμε τους μαθητές»

«Σήμερα ανακοινώνουμε σημαντικές ενέργειες, βήματα που μπορούν να ληφθούν αμέσως για να προστατεύσουμε τους μαθητές», σχολίασε η υπουργός Παιδείας των ΗΠΑ, Μπέτσι Ντεβός, η οποία θα είναι πρόεδρος της επιτροπής που θα ασχοληθεί με το θέμα και στην οποία θα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί και ειδικοί.

Το σχέδιο δεν περιλαμβάνει την αύξηση της κατώτατης ηλικίας για την αγορά όπλων στα 21 χρόνια, αν και αυτό αποτελούσε δέσμευση του Τραμπ μετά το μακελειό στη Φλόριντα.

Αντ’ αυτού, η νεοσύστατη ομοσπονδιακή επιτροπή για την ασφάλεια στα σχολεία θα εξετάσει το θέμα μαζί με μια σειρά άλλων και στη συνέχεια να υποβάλει τις συστάσεις της στον Αμερικανό πρόεδρο.

Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τις πολιτείες να υιοθετήσουν διατάγματα τα οποία θα επιτρέπουν στην αστυνομία να κατάσχει τα όπλα όσων θεωρείται από αποτελούν κίνδυνο για τους εαυτούς τους και τους άλλους, αλλά και να τους απαγορεύει προσωρινά να αγοράζουν όπλα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε επίσης να γίνουν μεταρρυθμίσεις και να επεκταθούν τα προγράμματα παροχής στήριξης σε άτομα να ψυχικά προβλήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ