Ο Τραμπ υπογράφει την επιβολή δασμών σε χάλυβα -αλουμίνιο

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να υπογράψει έγγραφο με το οποίο θα επιβληθούν δασμοί στον εισαγόμενο χάλυβα και στο εισαγόμενο αλουμίνιο σε επίσημη τελετή στον Λευκό Οίκο στις 15:30 (22:30 ώρα Ελλάδας) σήμερα, δήλωσε πηγή ενήμερη σχετικά με τις προθέσεις της αμερικανικής προεδρίας.

Νωρίτερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς είχε αναφέρει ότι είναι πιθανό να εξαιρεθούν από τους δασμούς Καναδάς και Μεξικό, αλλά μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχει αποκλειστεί με βάση τις δηλώσεις των αμερικανών κυβερνητικών αξιωματούχων το ενδεχόμενο μετωπικής σύγκρουσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Προσωρινή εξαίρεση για Καναδά -Μεξικό σχεδιάζει ο Τραμπ

Ο Τραμπ σχεδιάζει να προσφέρει στον Καναδά και στο Μεξικό προσωρινή εξαίρεση από τους νέους δασμούς που σκοπεύει να επιβάλλει, έγραψε την Τετάρτη η εφημερίδα The Washington Post.

Η πρόταση αυτή, που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σήμερα, προβλέπει ότι ο Καναδάς και το Μεξικό θα εξαιρεθούν από τους δασμούς για τριάντα ημέρες, διευκρίνισε η εφημερίδα επικαλούμενη κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Κατά το δημοσίευμα της εφημερίδας, το εάν η εξαίρεση αυτή θα παραταθεί θα εξαρτηθεί από την πρόοδο στην επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών της βόρειας Αμερικής (NAFTA) η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ -ΜΠΕ