Παραιτήθηκε ο αναπληρωτής διευθυντής του FBI

Την παραίτησή του υπέβαλλε ο αναπληρωτής διευθυντής του FBI Άντριου Μακέιμπ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, το οποίο επικαλείται πηγές οι οποίες έχουν γνώση του θέματος. Ο ίδιος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν από τον νυν Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ότι κρατάει μεροληπτική στάση εναντίον του.

Σε εκτενές ρεπορτάζ, αναφέρεται ότι ο Μακέιμπ, τέθηκε σε άδεια έως τον Μάρτιο, που αναμένεται να αποχωρήσει από το πόστο του στο Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών. Ο ίδιος είχε βρεθεί στο στόχαστρο τόσο των Ρεπουμπλικάνων βουλευτών όσο και του Αμερικανού προέδρου αναφορικά με το ρόλο του στην έρευνα του FBI για τη χρησιμοποίηση από τη Χίλαρι Κλίντον ενός ιδιωτικού διακομιστή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ενώ ήταν υπουργός Εξωτερικών. Επιτροπές του Κογκρέσου, που ελέγχονται από τους Ρεπουμπλικάνους, ξεκίνησαν έρευνα για το κατά πόσον το FBI έκλεισε πρόχειρα την έρευνα για την Κλίντον και επέδειξε μεροληψία υπέρ της. Για την υπόθεση αυτή δεν είχαν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον της Κλίντον.

Από την άλλη μεριά, οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι αυτές οι έρευνες στοχεύουν στο να υπονομεύσουν και να αποσπάσουν την προσοχή από την έρευνα του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερο, ο οποίος εξετάζει το σενάριο της ανάμιξης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 και την ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη της Μόσχας με το προεκλογικό επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ.

Ακόμα όμως, ο Μακέιμπ έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν και για έναν άλλον λόγο, που σχετίζεται με την υποψηφιότητα της γυναίκας του για την Γερουσία της Βιρτζίνιας. Η ίδια σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των ρεπουμπλικανών, έλαβε μια δωρεά από τον κυβερνήτη της Πολιτείας αυτής Τέρι Μακόλιφ, ο οποίος θεωρείται σύμμαχος της Κλίντον.

Στο παρελθόν, ο Τραμπ αναρωτιόνταν σε δύο μηνύματά του στο Twitter: «Γιατί δεν αντικατέστησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς τον ασκούντα χρέη διευθυντή του FBI Άντριου Μακέιμπ, φίλο του Κόμεϊ ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την έρευνα για την Κλίντον αλλά έλαβε (…) χοντρά δολάρια (700.000) για την πολιτική καριέρα της συζύγου του από τη Χίλαρι Κλίντον και τους εκπροσώπους της. Στραγγίστε τον βάλτο!»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ