Τρεις νεκροί Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας Παλαιστίνιος, ο οποίος έφερε πάνω του μαχαίρι, και ο οποίος επιχείρησε να εξαπολύσει επίθεση στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ, έπεσε νεκρός από ισραηλινά αστυνομικά πυρά.

Τη είδηση επιβεβαίωσε από την πλευρά του και το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι έχει λάβει γνώση του περιστατικού.

Παράλληλα, και δύο ακόμα Παλαιστίνιοι έπεσαν νεκροί από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, κοντά στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας (σσ που ελέγχεται από τη Χαμάς), οι δύο Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο ύψος της μεθοριακής διάβασης του Ερέζ.

Το Ισραήλ άνοιξε και πάλι στις 13 Σεπτεμβρίου τη μοναδική μεθοριακή διάβαση η οποία είχε παραμείνει κλειστή επί μία εβδομάδα λόγω ταραχών.

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 183 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από ισραηλινά πυρά από τις 30 Μαρτίου, όταν ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις τους με αίτημα την άρση του αποκλεισμού της Γάζας και την επιστροφή των προσφύγων στα εδάφη από τα οποία εκδιώχθηκαν όταν ιδρύθηκε το Ισραήλ, πριν από 70 χρόνια.