Ρωσία: «Κάποιοι στις ΗΠΑ παίζουν με τη φωτιά…»

Η Ρωσία επιθυμεί να διατηρήσει έναν διάλογο με τις ΗΠΑ και όσοι επιδιώκουν την καταστροφή των σχέσεων των δύο χωρών παίζουν με τη φωτιά. Αυτό υποστηρίζει ο Ρώσος υφυπουργός εξωτερικών, Σεργκέι Ριαμπκόφ, αναφερόμενος στο νέο πλαίσιο κυρώσεων που έχει επιβάλει στη Μόσχα η Ουάσινγκτον.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο Ριαμπκόφ δήλωσε την Παρασκευή (16/3), ότι η Ρωσία θα αντιδράσει στο νέο πλαίσιο κυρώσεων, μέσω της επέκτασης της “μαύρης λίστας” που έχει καταρτιστεί σε βάρος Αμερικανών πολιτών.

Η αρχή της ισοδύναμης αντίδρασης από τη Ρωσία

Όπως εξήγησε ο Ριαμπκόφ, η Μόσχα θα χρησιμοποιήσει την αρχή της ισοδύναμης αντίδρασης αναφορικά με τις κυρώσεις που τις έχουν επιβληθεί, για την υπόθεση της εμπλοκής της στις αμερικανικές εκλογές το 2016 και τις κυβερνοεπιθέσεις.

Ωστόσο, η Μόσχα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο λήψης και πρόσθετων μέτρων, ως αντίποινα για τις αμερικανικές κυρώσεις.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA, το οποίο επικαλείται τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών, η Μόσχα επιθυμεί να διατηρήσει έναν διάλογο με την Ουάσινγκτον, αλλά οι άνθρωποι στις ΗΠΑ που επιδιώκουν την καταστροφή των σχέσεων με τη Ρωσία, «παίζουν με τη φωτιά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ