Σιγή ιχθύος στην Κύπρο για πιθανό χτύπημα σε ρωσικό αεροσκάφος

Σιγή ιχθύος τηρεί η Κύπρος στις πληροφορίες για πιθανό χτύπημα σε ρωσικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε σχετικά, ωστόσο απάντησε πως «δεν σχολιάζουμε θέματα ασφαλείας».

Τόνισε μάλιστα πως συχνά φθάνουν στις αρμόδιες αρχές πληροφορίες οι οποίες αξιολογούνται και αναλόγως λαμβάνονται προληπτικά μέτρα.

«Σε πλήρη επιφυλακή αστυνομία και στρατός» αναφέρουν πηγές

Τις πληροφορίες μετέδωσε στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», σύμφωνα με την οποία η αστυνομία και ο στρατός βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή, έπειτα από μήνυμα που δόθηκε από την Υπηρεσία Πληροφοριών ξένου κράτους, για κτύπημα σε ρωσικό αεροσκάφος. Παρόλο που η πληροφορία αφορούσε το αεροδρόμιο Λάρνακας, αυξημένα μέτρα λήφθηκαν και στο αεροδρόμιο Πάφου.

Καμία ύποπτη ενέργεια μέχρι στιγμής

Τα αεροσκάφη φρουρούνται από την ώρα της προσγείωσης μέχρι και την αναχώρηση τους από τον διεθνή αερολιμένα Λάρνακας, με βάση το εγχειρίδιο της νομοθεσίας που αφορά στην αντιμετώπιση τέτοιου είδους σεναρίων.

Μέχρι στιγμής δεν παρατηρήθηκε καμία ύποπτη ενέργεια που να εγείρει περαιτέρω υποψίες, καθώς οι πτήσεις ρωσικών αεροπλάνων συνεχίζονται κανονικά, υπό το αυστηρό βλέμμα της ομάδας κρούσης, στην οποία μετέχουν πέραν του στρατού και της αστυνομίας, μέλη της πολιτικής άμυνας και του αεροδρομίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ