Επιβολή δασμών στα εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα «σκέφτονται» οι ΗΠΑ

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιβάλουν νέους δασμούς ενάντια στα κινεζικά προϊόντα, ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι συγκεκριμένοι δασμοί ενδέχεται να επιβληθούν ως απάντηση «για την κλοπή της πνευματικής ιδιοκτησίας», σύμφωνα με το Politico το οποίο επικαλείται τρία άτομα τα οποία φέρονται να γνωρίζουν την συγκεκριμένη υπόθεση.

Από την άλλη πλευρά το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ότι ο αριθμός των προϊόντων στα οποία θα επιβληθεί θα είναι περίπου 100.

Οι δασμοί πιθανότατα θα επιβληθούν σε προϊόντα της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ των ΗΠΑ. Μάλιστα τα μέσα κάνουν λόγο για την πρόταση του Τραμπ για επιβολή τελωνειακών δασμών ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο οποίος αρνήθηκε την πρόταση του Αμερικανού εκπροσώπου για το Εμπόριο Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ ο οποίος πρότεινε δασμούς στις εισαγωγές ύψους 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος έγραψε στο Twitter για το θέμα αυτό πως «Δεν μπορούμε να παραμείνουμε άπραγοι στις ασυγκράτητες και άδικες εμπορικές πρακτικές σε βάρος της χώρας μας».