Στην Αθήνα τη Δευτέρα (5/3) ο Κύπριος ΥΠΕΞ

Την Αθήνα αναμένεται να επισκεφθεί τη Δευτέρα (5/3) ο νέος Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης. Ο ΥΠΕΞ της Κυπριακής Δημοκρατίας θα επισκεφθεί την πρωτεύουσα, μετά από πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του, Νίκου Κοτζιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση στη Λευκωσία, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Νίκο Κοτζιά και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο υπουργείων. Στη συνέχεια, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Κατόπιν, οι κ.κ. Χριστοδουλίδης και Κοτζιάς θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας.

Ομιλητής σε εκδήλωση

Μάλιστα, το απόγευμα ο κ. Χριστοδουλίδης θα είναι ομιλητής και σε κλειστή εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Κρανιδιώτη, στο κτίριο του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Την Τρίτη (6/3), ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και στη συνέχεια από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης, την Τρίτη ο κ. Χριστοδουλίδης θα είναι ομιλητής μαζί με τον κ. Κοτζιά σε ημερίδα στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, θα παραστεί στη συνεδρία της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ