Φωτογραφία Αρχείου

Συρία: 29 νεκροί από ρουκέτα κοντά στη Δαμασκό- 9 νεκροί στο Ιντλίμπ

Σε ένα από τους χειρότερους βομβαρδισμούς των τελευταίων μηνών προχώρησαν οι δυνάμεις των Σύρων ανταρτών σε προάστιο στη Δαμασκό. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης τουλάχιστον 29 είναι οι νεκροί από την επίθεση με ρουκέτα.

Η συριακή τηλεόραση ανέφερε ότι «τρομοκρατικές οργανώσεις» εκτόξευσαν τον πύραυλο που έπληξε το προάστιο Τζαραμάνα, στα ανατολικά της Δαμασκού. Το επίσημο πρακτορείο Sana επιβεβαιώνει την πληροφορία κάνοντας λόγο για 29 νεκρούς και 23 τραυματίες, επικαλούμενο μια πηγή της αστυνομίας.

Οι συγκεκριμένες επιθέσεις, πραγματοποιούνται ως αντίποινα για τους βομβαρδισμούς του καθεστώτος στην Ανατολική Γούτα. Για το λόγο αυτό, οι αντάρτες εκτοξεύουν σχεδόν καθημερινά οβίδες όλμων και ρουκέτες στη Δαμασκό.

Στο μεταξύ, στην επαρχία του Ιντλίμπ, τουλάχιστον εννέα άμαχοι, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή που έπληξε έναν άτυπο καταυλισμό εκτοπισμών.

Από την άλλη πλευρά, το συριακό καθεστώς, συνοδευόμενο από τις δυνάμεις της Ρωσίας, διεξάγει από τον Δεκέμβριο μια επιχείρηση ευρείας κλίμακας στην επαρχία αυτή, που ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από τους τζιχαντιστές της Χαγιάρ Ταχρίρ αλ Σαμ, μιας οργάνωσης βασική συνιστώσα της οποίας είναι το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Ο καταυλισμός που επλήγη φιλοξενούσε εκτοπισμένους από τη γειτονική επαρχία Χάμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

YouTube
YouTube