Σχεδόν 9 εκατομμύρια Ιταλίδες υπέστησαν σεξουαλική παρενόχληση

Σχεδόν 9 εκατομμύρια Ιταλίδες υπέστησαν σεξουαλική παρενόχληση κατά τη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με στοιχεία ειδικής έκθεσης που ανέλαβε το Ινστιτούτο Στατιστικής Istat.

Πιο συγκεκριμένα, τα 3.170.000 από τα 8,8 εκατομμύρια έπεσαν θύματα παρενόχλησης στο διάστημα των τελευταίων τριών ετών. Την ίδια χρονική περίοδο 167.000 γυναίκες έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης ακόμα και στον εργασιακό τους χώρο.

Από την ίδια έρευνα προέκυψε ότι το 69.9% θεωρεί ότι η πίεση κι ο εκβιασμός που βίωσαν ήταν αρκετά ή ακόμα και πολύ σοβαρός. Επιπλέον, το 80,9% από αυτές τις γυναίκες δε μίλησε ποτέ και σε κανέναν για αυτό το συμβάν και φυσικά καμία από αυτές δεν το κατήγγειλε στην ιταλική αστυνομία.

Σεξουαλική παρενόχληση αντρών

Τέλος, σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας έρευνας, 3.754.000 άνδρες ηλικίας από 14 έως και 65 ετών έχουν, επίσης, υποστεί μία τουλάχιστον φορά στη ζωή τους σεξουαλική παρενόχληση. Όπως αναφέρθηκε, τις περισσότερες φορές υπεύθυνα για αυτές τις παρενοχλήσεις είναι πρόσωπα που γνωρίζονται ελάχιστα έως και καθόλου με τα θύματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είτε στις παρενοχλήσεις(λεκτικές και σωματικές) γυναικών είτε αντρών, υπεύθυνοι είναι κατά πλειοψηφία άνδρες.