Το Facebook θα «προωθεί» τα τοπικά νέα

Προτεραιότητα στις τοπικές ειδήσεις σκοπεύει να δώσει το Facebook μέσα στο έτος. Βάσει αλλαγών που σκοπεύει να κάνει η εταιρία, απο δω και στο εξής, στη πλατφόρμα του πιο δημοφιλούς μέσου, θα προβάλονται κυρίως τόσο τα αξιόπιστα μέσα ενημέρωσης όσο και τα νέα των τοπικών μέσων. Η ιδέα αυτή, έρχεται στον απόηχο των κριτικών που έχουν ασκηθεί στην εταιρία ότι οι αλγόριθμοί της, προωθούν την παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα.

Το νέο αυτό κοινοποίησε με ανάρτησή του, ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook. «Ξεκινώντας από σήμερα, πρόκειται να δείχνουμε περισσότερες ιστορίες από ειδησεογραφικές πηγές της πόλης σας». Πρόσθεσε ακόμα ότι αν ένας χρήστης «ακολουθεί κάποιον τοπικό εκδοτικό οργανισμό ή μοιράζεται μια τοπική ιστορία, αυτή μπορεί πλέον να εμφανίζεται ψηλότερα στο News Feed».

Όπως ανέφερε ο Ζούκερμπεργκ, «τα τοπικά νέα μας βοηθούν να καταλάβουμε τα θέματα που ενδιαφέρουν περισσότερο τις κοινότητές μας». Με τον τρόπο αυτό, τόνισε, οι χρήστες του Facebook θα ενθαρρυνθούν να εμπλακούν προσωπικά περισσότερο στα ζητήματα αυτά και να «κάνουν τη διαφορά». «Οι σχετικές έρευνες δείχνουν ότι η ανάγνωση τοπικών ειδήσεων σχετίζεται άμεσα με την πιο ενεργή συμμετοχή των πολιτών», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς και το BBC, η υλοποίηση του σχεδίου αυτού, αναμένεται να εφαρμοσθεί αρχικά στις ΗΠΑ και στην συνέχεια θα επεκταθεί σε περισσότερες χώρες εντός του έτους. Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν ποιές πηγές ειδήσεων (εθνικές ή τοπικές) θέλουν να βλέπουν στην κορυφή του δικού τους News Feed.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ