Σε έξτρα μέτρα προστασίας προσωπικών δεδομένων προχωρά το Facebook

Το Facebook ανακοίνωσε μια σειρά από νέα μέτρα που αναμένεται να λάβει, προκειμένου να δώσει την δυνατότητα στους χρήστες να έχουν περισσότερο έλεγχο σε ότι αφορά τα προσωπικά τους δεδομένα.

Η απόφαση αυτή έρχεται στον απόηχο τους σκανδάλου, ότι διέρρευσαν προσωπικά στοιχεία περισσότερων από 50 εκατομμυρίων χρηστών, εξαιτίας του οποίου η εταιρία έχασε περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

«Την τελευταία εβδομάδα έγινε φανερό πόση περισσότερη δουλειά πρέπει να κάνουμε για να εφαρμόσουμε τις πολιτικές μας και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να καταλάβουν πώς λειτουργεί το Facebook και τις επιλογές που έχουν σε ότι αφορά τα προσωπικά τους δεδομένα τους», δήλωσαν σε ένα μπλοκ που διατηρεί το Facebook ο Έριν Έγκαν, Αντιπρόεδρος και Διευθυντής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και η Άσλι Μπέρινγκερ,  Αντιπρόεδρος και Αναπληρώτρια Γενική Σύμβουλος του Facebook.

«Επιπλέον των ανακοινώσεων που έκανε την περασμένη εβδομάδα ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ», ο ιδρυτής και CEO του Facebook, «θα λάβουμε επιπρόσθετα μέτρα εντός των επόμενων εβδομάδων με στόχο να επιτρέψουμε στους χρήστες να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο επί των προσωπικών τους δεδομένων».

«Έχουμε καταλήξει στην εξής διαπίστωση: πρέπει να καταστήσουμε τις παραμέτρους εμπιστευτικότητας ευκολότερες στην κατανόηση, τον εντοπισμό και τη χρήση τους».

«Τα περισσότερα από αυτά τα εργαλεία είχαν προβλεφθεί εδώ και κάποιον καιρό και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών απλά υπογραμμίζουν τη σημασία τους».

Για παράδειγμα μια προσεχείς τροποποίηση, θα είναι «ένα ξεχωριστό μενού προκειμένου ο χρήστης να βρίσκει και να διαχειρίζεται το σύνολο των παραμέτρων εμπιστευτικότητας» και «απλά εργαλεία για να βρίσκετε, να κατεβάζετε και να διαγράφετε τα δεδομένα σας στο Facebook».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Μαρκ Ζούκερμπεργκ από την πλευρά του, έχει επανειλημμένα απολογηθεί για το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει. Μάλιστα προέβη και στην αγορά διαφημίσεων πλήρους σελίδας σε εφημερίδες των ΗΠΑ και της Βρετανίας, μέσω των οποίων υπόσχεται να κάνει περισσότερα για να περιορίσει την πρόσβαση στις πληροφορίες των χρηστών.