Αιφνιδιαστική παραίτηση του διοικητή της τράπεζας της Αργεντινής

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής Λούις Καπούτο υπέβαλε αιφνιδίως νωρίτερα την παραίτησή του στον πρόεδρο της χώρας Μαουρίσιο Μάκρι για προσωπικούς λόγους, ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της, εν μέσω των προσπαθειών για τη διαπραγμάτευση μιας νέας συμφωνίας με το ΔΝΤ για να αντιμετωπισθεί η νομισματική κρίση.

«Η παραίτηση αυτή οφείλεται σε προσωπικούς λόγους, με την πεποίθηση πως μια νέα συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στη δημοσιονομική, οικονομική, νομισματική και συναλλαγματική κατάσταση», αναφέρεται στη δήλωση του Καπούτο, στενού συνεργάτη του κεντροδεξιού προέδρου Μάκρι.

Στο μεταξύ, τα καταστήματα ήταν νωρίτερα κλειστά και οι δρόμοι του Μπουένος Άιρες ήσυχοι καθώς το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο της χώρας έχει κηρύξει 24ωρη απεργία διαμαρτυρίας κατά των φιλικών προς τις επιχειρήσεις πολιτικών της κυβέρνησης του προέδρου Μάκρι.

Το Ροσάριο, το κύριο λιμάνι της Αργεντινής για τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, ήταν κλειστό λόγω της απεργίας, ενώ απεργούν επίσης οι δημόσιες υπηρεσίες συγκοινωνίας και οι ιδιώτες μεταφορείς φορτίων, ανακοίνωσαν τα συνδικάτα. Οι χρηματαγορές επρόκειτο να ανοίξουν κανονικά σήμερα, όμως ο όγκος των συναλλαγών αναμένεται να είναι χαμηλός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ