Απειλεί την Αθήνα με το casus belli ο Τσαβούσογλου

Δια στόματος Μεβλούτ Τσαβούσογλου ήρθε η αντίδραση της Άγκυρας περί προαναγγελίας Κοτζιά για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο.

Ο υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στο πρακτορείο «Ανατολή» είπε πως «η Ελλάδα πολλές φορές κάνει παρόμοιες δηλώσεις. Εκεί προηγείται ο λαϊκισμός. Είμαστε υπέρ να τεθεί με ειρηνικό τρόπο το θέμα. Εμείς δίνουμε κατάλληλες απαντήσεις και τους βάζουμε στη θέση τους. Γνωρίζουν πολύ καλά οι Έλληνες ότι δεν θα επιτρέψουμε τέτοια απόφαση», τόνισε το στέλεχος της τουρκικής κυβέρνησης.

«Θέλουμε επίλυση θεμάτων στο Αιγαίο με ειρηνικό τρόπο»

«Εμείς θέλουμε να επιλυθούν όλα τα θέματα στο Αιγαίο με ειρηνικό τρόπο. Οι Έλληνες ξέρουν καλύτερα ότι δεν θα επιτρέψουμε επέκταση στα 12 μίλια», επισήμανε ο Τσαβούσογλου για να προσθέσει ότι «η τουρκική κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα ναυτικά 12 μίλια, το Casus Belli (αιτία πολέμου) της τουρκικής βουλής ισχύει», διεμήνυσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Τους βάζουμε στη θέση τους»

«Η Ελλάδα όποτε κάνει δηλώσεις που προκαλούν, εμείς δίνουμε τις κατάλληλες απαντήσεις και τους βάζουμε στη θέση τους. Πρέπει να σκεφτούν οι Έλληνες πώς μπορούμε να επιλύσουμε τα προβλήματα», κατέληξε.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται το CNN Turk, ο Τσαβούσογλου κάλεσε εκτάκτως τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα.