Τσαβούσογλου: «Η ΕΕ δεν ξέρει τι θέλει»

«Υπάρχει μια ΕΕ που δεν ξέρει τι θέλει και δεν ξέρει τι να κάνει» δήλωσε με νόημα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενόψει της Συνόδου της Βάρνας στη Βουλγαρία και συμπλήρωσε πως «η Τουρκία δεν αναμένει πρόοδο στην ενταξιακή διαδικασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω της στάσης του μπλοκ».  

«Έχουμε πει στην ΕΕ ότι θα πρέπει να εξετάζει τις πολιτικές της» ανέφερε ο τούρκος υπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε.

Τα σημαντικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν

Να σημειωθεί ότι Τουρκία και ΕΕ έχουν να επιλύσουν σημαντικά ζητήματα, όπως η κατάργηση των θεωρήσεων, ζήτημα που ενδέχεται να βρίσκεται στην ημερησία διάταξη της συνάντησης των ηγετών της ΕΕ – Τουρκίας στις 26/3 στη Βάρνα.

Επίσης ένα άλλο εξίσου σημαντικό ζήτημα είναι η αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης ΕΕ- Τουρκίας «η οποία θα ωφελήσει και τις δύο πλευρές» τόνισε ο Μ. Τσαβούσογλου.

Τέλος, ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστα Σημίτης ζήτησε από την κυβέρνηση να προτρέψει τους εκπροσώπους της Ένωσης να διασφαλίσουν μέτρα προστασίας της χώρας μας από την Τουρκία κατά τη Σύνοδο της 26ης Μαρτίου.