Υπουργός Παιδείας ΗΠΑ: «Οι δάσκαλοι μπορούν να οπλοφορούν»!

Τα σχολεία στις ΗΠΑ έχουν την επιλογή οι δάσκαλοί τους να οπλοφορούν, δήλωσε η υπουργός Παιδείας της χώρας, Μπέτσι Νταβός, μετά το μακελειό σε σχολείο στη Φλόριντα, που στοίχισε τη ζωή σε 17 ανθρώπους.

Η ίδια, πάντως, δεν πήρε θέση, για το αν η ίδια πιστεύει πως είναι καλή ιδέα η παρουσία οπλισμένων δασκάλων. «Νομίζω ότι αυτό πρέπει να αποτελέσει μέρος μιας ευρύτερης και πιο θαρραλέας συζήτησης για το πώς μπορούμε να αποφύγουμε αυτά τα πράγματα», εξήγησε.

Το… μπαλάκι στην ηγεσία της κάθε πολιτείας

Μάλιστα, σε δηλώσεις της μετά το θάνατο 14 μαθητών και τριών μελών του εκπαιδευτικού προσωπικού στο Λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας, στην πόλη Πάρκλαντ της Φλόριντα, από τα πυρά ενός 19χρονου πρώην μαθητή, η Ντεβός… πέταξε το μπαλάκι στην ηγεσία της κάθε πολιτείας των ΗΠΑ.

Υποστήριξε, λοιπόν, ότι κάθε πολιτεία και κάθε πόλη ξεχωριστά θα πρέπει να αποφασίσει αν οι εκπαιδευτικοί των σχολείων τους θα πρέπει να εκπαιδευτούν στη χρήση όπλων.

«Νομίζω ότι αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα, που πρέπει όλες οι πολιτείες να εξετάσουν και να διαχειριστούν», δήλωσε σχετικά και πρόσθεσε: «Έχουν σαφώς την ευκαιρία και την επιλογή να το κάνουν αυτό και υπάρχουν διαφορές ως προς τον τρόπο με τον οποίο οι πολιτείες προσεγγίζουν το θέμα”.

Απάντηση με γενικόλογα

Όσον αφορά την περίπτωση του πρόσφατου μακελειού στις ΗΠΑ, η Ντεβός είπε: “Νομίζω ότι το θέμα πρέπει να είναι μέρος της ευρύτερης συζήτησης για το πώς μπορούμε να αποφύγουμε αυτά τα πράγματα στο μέλλον και πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι όταν το παιδί μου, το παιδί σας, που πηγαίνουν στο σχολείο το πρωί, πηγαίνουν σε ένα ασφαλές και εκπαιδευτικό περιβάλλον και θα μπορέσουν να συνεχίσουν τη φοίτησή τους έτσι ώστε να αισθάνονται ενθουσιασμό”.

Όταν ρωτήθηκε πιεστικά αν η ίδια υποστηρίζει την οπλοφορία των δασκάλων, η υπουργός Παιδείας απάντησε: “Νομίζω ότι αυτό είναι ένα θέμα που οι κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίσουν και έχω δει προσεγγίσεις σε διάφορες πόλεις με διαφορετικούς τρόπους. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει σε τοπικό και σε πολιτειακό επίπεδο. Οι κοινότητες πρέπει να μοιράζονται τις βέλτιστες πρακτικές και τα αποτελέσματα από τα βήματα που λαμβάνουν για να εξασφαλίσουν ότι τα παιδιά έχουν ένα ασφαλές περιβάλλον στο οποίο φοιτούν”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ