Φανερή η ενόχληση της Μόσχας στην απέλαση διπλωματών από ΗΠΑ- ΕΕ

Ιδιαίτερα ενοχλημένος φαίνεται να είναι ο Ρώσος πρέσβης στην Ουάσινγκτον Ανατόλι Αντόνοφ, σχετικά με την απόφαση της Ουάσινγκτον να εκδιώξει τέσσερις Ρώσους πρεσβευτές από το το έδαφός της.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS, ο Αντόνοφ αποφάσισε νωρίτερα να εκφράσει τις έντονες διαμαρτυρίες του στον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Γουές Μίτσελ.

«Έχοντας λάβει τις πληροφορίες αυτές, εξέφρασα την έντονη διαμαρτυρία ενάντια στις παράνομες ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών και τόνισα ότι από τώρα δεν υπάρχει καμία απόδειξη της παρέμβασης της Ρωσίας στη διερεύνηση της υπόθεσης Skripal, καθώς δεν υπάρχουν αποδείξεις για τη συμμετοχή της Ρωσίας στην τραγωδία που συνέβη στο Σάλσμπουρι ».

Τι αναφέρει το πρακτορείο RIA

Αναφορά στην ενόχληση και στην διαμαρτυρία του Ρώσου πρέσβη έκανε και το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA σχετικά με την απέλαση Ρώσων από τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Το πρακτορείο ισχυρίζεται ότι ο Αντόνοφ χαρακτήρισε «αδικαιολόγητη» την απέλαση των διπλωματών, η οποία μάλιστα θα καταστρέψει το λίγο που απέμεινε από τις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το Κρεμλίνο όπως δήλωσε μέλος της ρωσικής Άνω Βουλής στο RIA να απελάσει τουλάχιστον 60 μέλη του προσωπικού διπλωματικών αποστολών των ΗΠΑ στη Ρωσία.

Το πρακτορείο βέβαια δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ισχυρισμό του Βλαντίμιρ Ντζαμπάροφ, αναπληρωτή πρόεδρου της επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της ρωσικής Άνω Βουλής.