Χάκερ έκλεψαν δεδομένα 150 εκατ. χρηστών-πελατών της Under Armour

Η αμερικανική εταιρεία αθλητικών ειδών Under Armour ανακοίνωσε ότι μία από τις θυγατρικές της, η MyFitnessPal,  έπεσε θύμα κυβερνοπειρατείας  καθώς χάκερ κατάφερε να κλέψει δεδομένα 150 εκατομμυρίων χρηστών.

Η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει ότι η Under Armour ειδιποιεί τους χρήστες της MyFitnessPal , την εφαρμογή της εταιρείας που ειδικεύεται στον τομέα της διατροφής, για ένα πρόβλημα ασφαλείας.

Σύμφωνα με πηγές, η κλοπή των δεδομένων έγινε στο τέλος του Φεβρουαρίου, αλλά έπεσε στην αντίληψη της MyFitnessPal στις 25 Μαρτίου.

Ποια είναι τα κλεμμένα δεδομένα

Τα κλεμμένα δεδομένα περιλαμβάνουν ονόματα χρηστών, τις ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις και κώδικες προστασίας αλλά και password.

Οι κυβερνοπειρατέςψδεν είχαν πρόσβαση σε νούμερα κοινωνικής ασφάλισης ή στοιχεία διπλωμάτων οδήγησης , ενώ τα στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών γλίτωσαν επίσης διότι εντάσσονται σε χωριστό «φάκελο».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Under Armour προσέλαβε εταιρεία κυβερνοασφάλειας για τη διεξαγωγή έρευνας, συνεργάζεται ήδη με τις αρχές και ζητεί από τις χρήστες να αλλάξουν το συντομότερο δυνατόν τα password των λογαριασμών τους. Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε κατά 3,14% στα 13,90 δολάρια κατά το κλείσιμο της Wall Street.