«Χωρίς νερό» η συριακή πόλη Αφρίν – «Χτυπήθηκε» από βλήματα

Σε άσχημη κατάσταση έχουν περιέλθει τις τελευταίες μέρες οι κάτοικοι της συριακής πόλης Αφρίν, καθώς πέραν της εχθροπραξίας η οποία μαίνεται στην πόλη τους, έχουν «μείνει» χωρίς πόσιμο νερό.

Όπως δήλωσε εργαζόμενος σε δεξαμενή της περιοχής στο  ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, η κεντρική μονάδα υδροδότησης «χτυπήθηκε» από τα πυρά του τουρκικού στρατού καθώς στον χώρο εξερράγησαν πέντε βλήματα, ενώ ένα έκτο βλήμα που έπεσε στην κεντρική δεξαμενή δεν εξερράγη.  «Τα θραύσματα έπληξαν τον εξοπλισμό στο κεντρικό κτίριο, με αποτέλεσμα ο σταθμός υδροδότησης να πάψει να λειτουργεί καθώς δεν μπορούσε να τροφοδοτήσει με πόσιμο νερό το Αφρίν».

Ο υπάλληλος του σταθμού ανέφερε επίσης ότι από τα θραύσματα ενός βλήματος τέθηκαν εκτός λειτουργίας μερικά τμήματα της επιχειρησιακής διοίκησης στο κεντρικό τμήμα της μονάδας υδροδότησης. Ακόμα, ένας βλήμα έπληξε την μονάδα χλωρίωσης πόσιμου νερού.

Παρόλα αυτά, ο εργαζόμενος ανέφερε ότι υπάρχουν μερικές δεξαμενές στην πόλη οι οποίες σε περίπτωση βλάβης μπορούν να καλύψουν ένας μέρος των αναγκών της πόλης σε πόσιμο νερό.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ