«Ώθηση» στη βιομηχανία χάλυβα θέλει να δώσει ο Τραμπ

Σε δηλώσεις του από τον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, διεμήνυσε την πρόθεσή του να δώσει μια «ώθηση» στην βιομηχανία χάλυβα. Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ μια αναζωογόνησης στην εν λόγω βιομηχανία προκειμένου και αυτή με τη σειρά της να δώσει μια ώθηση στην αγορά εργασίας.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο της συνάντησης που έχει ο Αμερικανός μεγιστάνας στην προεδρική κατοικία με τους με τους κυβερνήτες Πολιτειών. Βέβαια όπως ανέφερε, η κίνηση αυτή ενδέχεται να «κοστίσει» στη χώρα.

«Θέλω να φέρω τη βιομηχανία χάλυβα πίσω στη χώρα μας. Αν αυτό σημαίνει δασμούς, ας είναι, εντάξει; Ίσως κοστίσει κάτι παραπάνω αλλά θα έχουμε θέσεις εργασίας».

Από την άλλη, ο Λευκός Οίκος έσπευσε να διευκρινίσει ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί μια οριστική απόφαση για το θέμα αυτό. Επίσης, το υπουργείο Εμπορίου έχει εισηγηθεί την επιβολή «εμποδίων» στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την Κίνα και άλλες χώρες, δίνοντας στον Τραμπ μια σειρά επιλογών. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει περιθώριο μέχρι τον Απρίλιο για να αποφασίσει.

Όπως ήταν φυσικό, αμέσως μετά τις δηλώσεις του Τραμπ, αυξήθηκαν οι μετοχές των αμερικανικών εταιρειών Steel Corp και AK Steel Holding.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ