Άγνωστα τα αίτια της ομηρίας στην Κολωνία

Χωρίς να αποκλείει τρομοκρατική επίθεση η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τη διαλεύκανση της χθεσινής ομηρίας με τρεις τραυματίες στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας.

propoli

Ήταν μεσημέρι όταν χθες στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας επιβάτες και περαστικοί είδαν καπνούς να βγαίνουν από ένα ταχυφαγείο στο κατάμεστο κτήριο. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα αυτόπτες μάρτυρες είδαν πελάτες να εγκαταλείπουν εσπευσμένα το εστιατόριο. Προκλήθηκε πανικός.

Δεν πέρασαν λίγα λεπτά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι αρχές ασφαλείας ειδοποιούσαν τους πολίτες να αποφεύγουν τον κεντρικό σταθμό. Η συγκοινωνία από και προς το σταθμό διακόπηκε, ενώ η αστυνομία δημιούργησε ζώνη ασφαλείας γύρω από τα κεντρικά κτήρια.

Μια κοπέλα που βρίσκονταν κοντά στο ταχυφαγείο, δήλωσε στην γερμανική τηλεόραση: «Στεκόμουν μέσα στο σταθμό και μιλούσα στο τηλέφωνο όταν άκουσα φωνές. Γύρισα και είδα φλόγες να βγαίνουν από το φαστ φουντ και δύο κορίτσια να εγκαταλείπουν πανικόβλητα το κτήριο. Τα ρούχα του ενός κοριτσιού είχαν πάρει φωτιά».

Μήπως ο δράστης φοβόταν ενδεχόμενη απέλασή του;

Σύμφωνα με μέχρι τώρα στοιχεία ένας 55χρονος Σύρος, γνωστός στην αστυνομία για μικροαδικήματα, έριξε μολότοφ στο ταχυφαγείο και στη συνέχεια εισήλθε σε φαρμακείο του σταθμού παίρνοντας ως όμηρο μια γυναίκα, με την απειλή ενός όπλου. Άνδρες της αντιτρομοκρατικής εισέβαλαν στο φαρμακείο και τερμάτισαν την ομηρία τραυματίζοντας τον δράστη σοβαρά, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της περιοχής.

Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της αστυνομικής επιχείρησης τόνισε ότι οι αρχές εντόπισαν στο φαρμακείο την προσωρινή άδεια παραμονής του δράστη. Ο επικεφαλής Κλάους Ρίσενσμιντ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης: «Υπάρχουν υποψίες ότι η όλη η ιστορία ήταν κάτι περισσότερο από μια ομηρία. Στο σημείο όπου ο δράστης είχε ταμπουρωθεί με την όμηρο εντοπίσαμε πολλά γκαζάκια, τουλάχιστον δύο από το οποία ήταν συνδεδεμένα μεταξύ τους».

Με εντατικούς ρυθμούς οι γερμανικές αρχές ασφαλείας συνεχίζουν τις έρευνες για να διαλευκάνουν την υπόθεση. Επρόκειτο πράγματι για τρομοκρατική επίθεση ή ήταν απλά η απελπισμένη κίνηση ενός Σύρου που φοβόνταν ενδεχόμενη απέλαση;

Πηγή: Deutsche Welle

Loading