Άνδρας λάμβανε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας του για πάνω από μια δεκαετία

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη έχει έρθει ένας άνδρας με καταγωγή από την Αυστρία, ο οποίος ζούσε τα τελευταία χρόνια στην Αυστραλία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, ο ίδιος φέρεται να εισέπραττε για πάνω από μια δεκαετία τις συντάξεις της θανούσας μητέρας του.

propoli

Συγκεκριμένα, ο 57χρονος άνδρας ζούσε τα τελευταία χρόνια στην Αυστραλία μαζί με την μητέρα του. Ωστόσο το 2005 η μητέρα του έφυγε από τη ζωή, γεγονός που ο ίδιος φέρεται να απέκρυπτε σκόπιμα από τις αρχές της Αυστρίας καθώς συνέχιζε να λαμβάνει κανονικά τα χρήματα από τις συντάξεις της.

Σύμφωνα μάλιστα με την εισαγγελία του Ίνσμπρουκ, που ανήκει στο αυστριακό Τιρόλο, ο άνδρας αυτός φέρεται να έλαβε παρανόμως συνολικά περισσότερα από 250.000 ευρώ, ενώ οι συντάξεις προέρχονταν από γερμανικά, ελβετικά και αυστριακά ταμεία.

Εν τέλει ο ίδιος συνελήφθη συνελήφθη από τις αρχές της Αυστραλίας, ενώ κατά την διάρκεια της ανάκρισης αρνήθηκε να μιλήσει. Βρίσκεται αντιμέτωπος μέχρι και με πέντε χρόνια φυλάκισης σύμφωνα με τον αυστριακό νόμο, ανέφερε η εισαγγελία, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες της εφημερίδας Tiroler Tageszeitung.

Loading