«Έγκλημα» οι κυρώσεις Τραμπ κατά τον Ροχανί

Ως «έγκλημα και μία επιθετική ενέργεια» χαρακτήρισε τις κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν ο Ιρανός πρόεδρος, Χασάν Ροχανί, κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στη Βιέννη.

propoli

«Το Ιράν θα επιβιώσει από αυτό το γύρο των αμερικανικών κυρώσεων όπως επιβίωσε και στο παρελθόν. Αυτή η κυβέρνηση των ΗΠΑ δε θα μείνει στην εξουσία για πάντα…Αλλά η ιστορία θα κρίνει άλλα κράτη με βάση του τι θα πράξουν σήμερα», ήταν τα λόγια του Ροχανί, ο οποίος μάλιστα κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αντιταχθούν στις πολιτικές του Αμερικανού προέδρου Τραμπ.

Είχαν προηγηθεί τη Δευτέρα οι δηλώσεις στελέχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση των ΗΠΑ παραμένει αποφασισμένη να μειώσει «στο μηδέν» τις εξαγωγές πετρελαίου της ασιατικής χώρας, μία κίνηση που εντάσσεται στο πλαίσιο των οικονομικών κυρώσεων εις βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Ροχανί: «Δεν έχουν σκεφτεί τις συνέπειες της ενέργειάς τους»

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA του Ιράν φιλοξενεί πρόσθετες δηλώσεις του Ροχανί, όπου τονίζει: «Οι Αμερικανοί τονίζουν ότι επιθυμούν να εκμηδενίσουν τις εξαγωγές αργού πετρελαίου του Ιράν. Μιλάνε χωρίς να σκεφτούν προσεκτικά. Δείχνει ότι δεν έχουν σκεφτεί τις συνέπειες της ενέργειάς τους».

Loading