Γαλλία: 14 μαθητές τραυματίστηκαν έπειτα από πτώση ψευδοροφής

Σάλο έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της πόλης Μπεζιέρ στην Γαλλία, η περίπτωση κατάρρευσης μιας ψευδοροφής σε δημοτικό σχολείο, που είχε ως αποτέλεσμα σύμφωνα με την πυροσβεστική, τον τραυματισμό δεκατεσσάρων μαθητών εκ των οποίων και ένας μικρός μαθητής ο οποίος έσπασε το χέρι του.

propoli

Από την πλευρά του, ο αντινομάρχης της περιφέρειας του Ερό, Κριστιάν Πουζέ, που έσπευσε στο σημείο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων ότι η πτώση της ψευδοροφής αποτέλεσε έκπληξη καθώς το κτίριο είχε ελεγχθεί από την επιτροπή ασφαλείας και δεν είχε διαπιστωθεί κανένα πρόβλημα με την στατικότητά του.

Ερωτηματικά σχετικά με το περιστατικό κατέθεσε και ο δήμαρχος της περιοχής ο οποίος ανέφερε ότι «Δεν καταλαβαίνω πώς κατέρρευσε αυτή η ψευδοροφή, δεν υπήρχε καμία ένδειξη υγρασίας ή δομικής αστάθειας. Βλέποντας τις ζημιές στο εσωτερικό, είναι θαύμα που δεν είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς. Ήταν ένα σχολείο που δεν παρουσίαζε κανένα πρόβλημα».

Σημειώνεται πως πρόκειται για ένα σχολείο το οποίο στεγάζεται σε ένα κτίριο των αρχών του 20ού αιώνα, με λευκούς τοίχους, κεραμοσκεπή και μια εσωτερική αυλή σε σχήμα Πι. Όπως είναι φυσικό, το σχολείο έπειτα από αυτό το περιστατικό αναμένεται να παραμείνει κλειστό έως την Δευτέρα έως ότου δηλαδή διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχουν άλλες φθορές.

Loading