«Έπνιξε» τη Γουαδαλαχάρα χαλάζι άνω του ενός μέτρου!

Ένα τρομερό φαινόμενο έζησαν οι κάτοικοι της Γουαδαλαχάρα του Μεξικού, καθώς χαλάζι σε μορφή πάγου ύψους ενάμιση μέτρου «κάλυψε» ολόκληρους δρόμους. Κανένας τραυματίας, παρασύρθηκαν αυτοκίνητα και προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια.

propoli

Ζημιές προκλήθηκαν σε περισσότερα από 200 σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ τουλάχιστον 50 οχήματα παρασύρθηκαν από την χαλαζοθύελλα.

Ο μεξικανικός στρατός και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έσπευσαν να καθαρίσουν τους δρόμους και να βοηθήσουν τους πολίτες που επλήγησαν από το καιρικό φαινόμενο.

Αν και οι χαλαζοπτώσεις δεν θεωρούνται ακραίο καιρικό φαινόμενο, σπάνια έχει καταγραφεί σε τόσο ακραία μορφή. Στην Γουαδαλαχάρα η θερμοκρασία υπολογίζεται πως ήταν κάτω από 30 βαθμούς Κελσίου την ημέρα πριν τη θύελλα χαλαζιού.

Ο κυβερνήτης του Γιαλίσκο, Enrique Alfaro Ramírez, θεωρεί πως ευθύνεται η κλιματική αλλαγή για το φαινόμενο. Όπως έγραψε ο ίδιος στο Twitter: «Είδα σκηνές που δεν έχω ξαναδεί ποτέ: Το χαλάζι ήταν πάνω από ένα μέτρο και μετά αναρωτιόμαστε αν είναι πραγματική η κλιματική αλλαγή».

Ωστόσο, ευτυχές είναι πως δεν έχει καταγραφεί κάποιος τραυματισμός από την βαριά χαλαζόπτωση. Στο Μεξικό αναμένονται και άλλα καιρικά φαινόμενα, καθώς οι καιρικές προγνώσεις δείχνουν πως ένας τυφώνας θα πλήξει τη νότια ακτή.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο απο την τρομερή χαλαζόπτωση:

«Έπνιξε» τη Γουαδαλαχάρα χαλάζι άνω του ενός μέτρου!

 

 

 

 

 

 

 

 

«Έπνιξε» τη Γουαδαλαχάρα χαλάζι άνω του ενός μέτρου!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://youtu.be/NfVz0Hesp8g

Loading