Έρευνα κατά του Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησαν οι Δημοκρατικοί

Μια πανίσχυρη κοινοβουλευτική επιτροπή στις ΗΠΑ, την οποία ελέγχουν οι Δημοκρατικοί, ξεκίνησε νωρίτερα μια μεγάλη έρευνα σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ ζητώντας από 80 προσωπικότητες και οργανισμούς, μεταξύ αυτών τους δύο γιους του Αμερικανού προέδρου, Έρικ και Ντόναλντ Τζούνιορ, όπως και από τον γαμπρό του Τζάρεντ Κούσνερ, να παραδώσουν σχετικά έγγραφα.

propoli

Η επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της κάτω βουλής του Κογκρέσου ερευνά τις υποψίες περί «παρακώλυσης της Δικαιοσύνης, διαφθοράς και άλλων καταχρήσεων εξουσίας εκ μέρους του προέδρου Τραμπ, συνεργατών του και μελών της διοίκησής του» διευκρινίζεται σε ένα δελτίο τύπου.

Η επιτροπή επικοινώνησε με 81 πρόσωπα κι οργανισμούς, όπως τον Άλεν Ουέισελμπεργκ, τον οικονομικό διευθυντή του Trump Organization, τον προσωπικό δικηγόρο του προέδρου Τζέι Σεκουλόου, πρώην υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, όπως τον Στιβ Μπάνον, τον Σον Σπάισερ και τη Χόουπ Χικς, όπως και τον ιδρυτή του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ.

Στις επιστολές που έστειλε, η επιτροπή τους ζητάει να παραδώσουν σχετικά έγγραφα έως την 18η Μαρτίου.

«Τα τελευταία χρόνια, ο πρόεδρος Τραμπ δεν λογοδότησε σχετικά με τις επιθέσεις, σχεδόν σε καθημερινή βάση, σε βάρος των κανονισμών μας και των νομικών, ηθικών και συνταγματικών προτύπων μας» γράφει ο Δημοκρατικός πρόεδρος της επιτροπής Τζέρολντ Νάντλερ.

«Πρόκειται για μια κρίσιμη περίοδο για το Έθνος μας κι έχουμε ευθύνη να πραγματοποιήσουμε έρευνα» συνέχισε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος χαρακτήρισε «κάλπικη» την εν λόγω κοινοβουλευτική έρευνα των Δημοκρατικών, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι θα συνεργαστεί.

Ερωτηθείς από έναν δημοσιογράφος εάν θα συνεργαστεί με τον Τζέρολντ Νάντλερ ο μεγιστάνας απάντησε: «Συνεργάζομαι πάντα με όλους».

Η έρευνα αυτή θα μπορούσαν να παράσχει στους Δημοκρατικούς εφόδια στην περίπτωση μιας πιθανής διαδικασίας για την «καθαίρεση» του Τραμπ. Όμως, η ηγεσία των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο προς το παρόν εμφανίζεται επιφυλακτική στο να χρησιμοποιήσει αυτό το χαρτί, δεδομένου ότι οι Ρεπουμπλικάνοι ελέγχουν τη Γερουσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading