Έρευνα της εισαγγελίας της Γένοβας για την κατάρρευση γέφυρας

Εισαγγελική έρευνα σε βάρος συνολικά 20 ατόμων ξεκίνησε η εισαγγελία της Γένοβας, σχετικά με την υπόθεση της κατάρρευσης της οδογέφυρας Μοράντι στης 14 Αυγούστου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο συνολικά 43 ατόμων.

propoli

Το συγκεκριμένο περιστατικό έκανε το γύρο του κόσμου και σόκαρε την κοινή γνώμη της Ιταλίας, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά για το πώς έπεσε αλλά και ποιος ευθύνεται για αυτό το τραγικό γεγονός.

Η συγκεκριμένη εισαγγελική έρευνα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των ιταλικών μέσων ενημέρωσης διεξάγεται για ανθρωποκτονίες εξ αμελείας και παραβίαση των κανόνων πρόληψης ατυχημάτων.

Στην υπόθεση ενέχονται ανώτατοι ιθύνοντες και μάνατζερ της ιδιωτικής Εταιρίας Αυτοκινητοδρόμων (Autostrade per l’Italia), καθώς και στελέχη του υπουργείου υποδομών της Ρώμης και των τοπικών γραφείων του υπουργείου στην Γένοβα, στο Τορίνο και στην πόλη Αόστα.

Στο μεταξύ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε ότι «δεν θα υπάρξει καμία ευνοϊκή μεταχείριση για την εταιρία αυτοκινητοδρόμων, μετά από αυτή την τραγωδία», αλλά πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να πει ακόμη αν θα επιλεγεί η εθνικοποίηση του δικτύου αυτοκινητοδρόμων ή η ανάθεσή του σε άλλη εταιρία, μετά από νέο, διαφανή διαγωνισμό.

Loading