«Έρχεται οικονομική κρίση στη Ρωσία αντίστοιχη του ’98» – Τι απαντάει το Κρεμλίνο

Σε δηλώσεις σχετικά με τις εκτιμήσεις που έκαναν οι εμπειρογνώμονες της Bank of America για ενδεχόμενη μελλοντική οικονομική κρίση που θα χτυπήσει τη Ρωσία, προέβη ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

propoli

Σημειώνεται πως πριν από μερικές ημέρες, εμπειρογνώμονες της Bank of America προειδοποίησαν για επικείμενη μεγάλης κλίμακας οικονομική κρίση που θα χτυπήσει τη Ρωσία, αντίστοιχη μάλιστα με εκείνη του 1997-1998. Το συμπέρασμα αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς αποδεικνύεται από τη δυναμική των αγορών.

Οι αναλυτές συνέκριναν την παρούσα κατάσταση με την περίοδο που προηγήθηκε των γεγονότων που οδήγησαν στη κρίση του 1998, όταν στην ευρύτερη ασιατική περιοχή είχε ξεσπάσει παγκόσμια οικονομική κρίση με αποτέλεσμα η Ρωσία να προχωρήσει σε αθέτηση των υποχρεώσεών της.

Κρεμλίνο: «Όλα θα πάνε καλά»

Όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, σε ερώτηση που δέχτηκε ο Πεσκόφ σχετικά με αυτού του είδους τις προειδοποιήσεις, απάντησε πως «δεν γνωρίζω ποιοι κατευθύνουν τέτοιου είδους δημοσιεύματα για αυτό δεν πρόκειται να συμμετάσχω σε τέτοιους είδους συζήτηση. Στην ερώτηση αν όλα θα πάνε καλά, εγώ απαντώ, βεβαίως».

Loading