Ίδια δίδακτρα και φοιτητικά δάνεια και μετά το Brexit διαβεβαιώνει ο υπ. Παιδείας

Σε μια νέα απόφαση σχετικά με τους Ευρωπαίους φοιτητές οι οποίοι σπουδάζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, προχώρησε νωρίτερα η ηγεσία της χώρας, σε σχέση με την επερχόμενη έξοδο της Μεγάλης Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

propoli

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, ο υπουργός Παιδείας της χώρας καθησύχασε με τις δηλώσεις του τους προπτυχιακούς φοιτητές που μεταναστεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να σπουδάσουν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ντάμιαν Χιντς, δεσμεύτηκε ότι οι φοιτητές που  προέρχονται από χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακόμα και μετά την επερχόμενη έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας τον Σεπτέμβριο του 2019, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πληρώνουν τα ίδια ετήσια δίδακτρα όπως οι Βρετανοί σπουδαστές και θα έχουν πρόσβαση στα ίδια φοιτητικά δάνεια, καθ’ όλη την διάρκεια των σπουδών τους.

Η απόφαση της κυβέρνησης να επεκτείνει τους τρέχοντες κανονισμούς σε δάνεια και δίδακτρα για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 σημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι φοιτητές θα συνεχίσουν να εγγράφονται στην ίδια βάση με τους Βρετανούς φοιτητές παρά την επίσημη αποχώρηση της Βρετανίας από το μπλοκ τον Μάρτιο του 2019.

Ο Χιντς επίσης ανακοίνωσε ότι το ανώτατο ποσό διδάκτρων θα παγώσει στις 9.250 βρετανικές λίρες (περίπου 10,456 ευρώ) για ένα περαιτέρω χρόνο το 2019 – 20.

Loading