Ακιντζί: Δεν θα γίνουμε μειονότητα των Ελληνοκυπρίων

Νέα πρόκληση από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη του ψευδοκράτους, Μουσταφά Ακιντζί, καθώς διαμήνυσε ότι δεν θα επιτρέψει να γίνουν μειονότητα σε μία Κύπρο στην οποία θα κυβερνούν οι Ελληνοκύπριοι.

propoli

Τόνισε ακόμη πως οι συνομιλίες για το Κυπριακό δεν γίνεται να διαρκέσουν άλλα πενήντα χρόνια και πως με αυτό είναι σύμφωνα και τα Ηνωμένα Έθνη.

«Νόμιζαν ότι το νησί είναι μονάχο δικό τους»

«Οι Ελληνοκύπριοι στο παρελθόν θεώρησαν ότι το νησί είναι μονάχο δικό τους, μάλιστα πέρα από αυτό επιχείρησαν να το ενώσουν με την Ελλάδα. Αυτό δεν ήταν δυνατό, άλλωστε και δεν έγινε», δήλωσε προκλητικότατα ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, Βόλκαν Μπόζκιρ.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης στο «Προεδρικό Μέγαρο» του ψευδοκράτους ο κ. Ακιντζί τόνισε πως η Τουρκοκύπριοι δεν θα γίνουν μειονότητα που θα διακυβερνούν οι Ρωμιοί ενώ για τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό ξεκαθάρισε πως «δεν μπορούν να διαρκέσουν άλλα 50 χρόνια. Δεν θα πάρουμε μέρος σε μια διαδικασία με ανοικτό τέλος, η οποία δεν είναι επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα.

Δεν το λέμε μόνο εμείς, το ίδιο υπονόησε και η Γενική Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών. Τα Ηνωμένα Έθνη θέλουν πια να δουν ένα αποτέλεσμα».

Ο Βολκάν Μπόζκιρ από την πλευρά του τόνισε πως η Τουρκία στέκεται στο πλευρό του ψευδοκράτους και πως σε όλα τα προβλήματα θα ενεργούν από κοινού. «Η επιθυμία της ρωμαίικης πλευράς να τοποθετήσει τους Τουρκοκυπρίους σε καθεστώς μειονότητας παρατείνοντας τη διαδικασία, αποκαλύφθηκε με πολύ προφανή τρόπο», τόνισε και κατέληξε πως η συνύπαρξη Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων στη βάση της πολιτικής ενότητας είναι κάτι που επιθυμεί η Τουρκία.

Αύξηση στρατού προανήγγειλε ο Ερντογάν

Την πρόθεση να αυξήσει τον τουρκικό στρατό στην Κύπρο γνωστοποίησε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με αφορμή την επίσκεψή του στο Αζερμπαϊτζάν.

Στο ταξίδι της επιστροφής του από το Αζερμπαϊτζάν ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε «Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα στρατιωτικής βάσης στην «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου». Είναι θέμα λίγων λεπτών να φτάσουμε εκεί από τα δικά μας εδάφη όπως και να φτάσουμε στην ανατολική Μεσόγειο. Όμως η Ελλάδα δεν έχει μια τέτοια εγγύτητα. Όμως υπάρχει ο ψυχολογικός παράγοντας. Αν έχουμε όμως ανάγκη θα ιδρύσουμε στρατιωτική βάση εκεί. Είναι σημαντική η στρατιωτική ύπαρξη μας εκεί».

Ενώ συνεχίζοντας είπε «μας λένε πως πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των στρατιωτικών μας δυνάμεων. Μη μας παρεξηγήσουν όμως δεν θα το μειώσουμε τον αριθμό των δυνάμεων μας. Θα τον αυξήσουμε, δεν θα τον μειώσουμε. Δεν ακούν λόγια. Αν άκουγαν θα είχαμε λύσει το θέμα με τον Κόφι Ανάν. Τι υποσχέθηκαν στο δημοψήφισμα και τι έκαναν; Eμείς είπαμε το ναι εκείνοι όχι. Έβαλαν αυτούς στην Ε.Ε. εμάς μας άφησαν έξω. Από εδώ και πέρα για εκεί, όποια είναι η δική μας συνταγή που ανακοινώνουμε, θα εφαρμόσουμε αυτή τη συνταγή» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν.

Loading