Αναμένεται η άφιξη του Αμερικανού συμβούλου Ασφαλείας στην Μόσχα

Ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Τραμπ, σε θέματα που αφορούν τον τομέα της Ασφάλειας, Τζον Μπόλτον, αναμένεται να φτάσει στη Μόσχα, όπου θα συναντηθεί με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

propoli

Την πληροφορία, αποκάλυψε στους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος δεν απέκλεισε την πιθανή συνάντηση του Αμερικανού συμβούλου και με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση πως «εάν μια τέτοια συνάντηση γίνει, θα σας ενημερώσουμε».

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους σε σχέση με το αντικείμενο των συζήτησης αυτή, ο Πεσκόφ αποκάλυψε ότι τα θέματα της ατζέντας των συνομιλιών ανάμεσα στις δύο πλευρές θα περιλαμβάνει τα ζητήματα αφοπλισμού, τις διμερείς ρωσο-αμερικανικές σχέσεις, τα περιφερειακά ζητήματα και τη διεθνή σταθερότητα.

Σημειώνεται ότι όσον αφορά το ζήτημα της συνάντησης του Αμερικανού με τον Ρώσο πρόεδρο, στις 9 Ιουνίου ο Πεσκόφ είχε δηλώσει ότι Πούτιν και Τράμπ κατά την διάρκεια της τελευταίας τους τηλεφωνικής επικοινωνίας είχαν προτείνει την Βιέννη ως πιθανή πόλη στην οποία θα μπορούσε να φιλοξενηθεί η συνάντησή τους.

Την είδηση αυτή, είχε επιβεβαιώσει από την πλευρά του και ο Αυστριακός καγκελάριος Κούρτς, ο οποίος είχε αναφέρει στις 16 Ιουνίου σε συνέντευξη του στο αυστριακό τηλεοπτικό δίκτυο OE-24.TV ότι η Βιέννη είχε προτείνει να φιλοξενήσει την συνάντηση κορυφής Ρωσίας –ΗΠΑ.

Loading