Ανελέητο σφυροκόπημα όλη τη νύχτα στη Ντεράα της Συρίας

Σφοδρή επίθεση εναντίον ανταρτοκρατούμενων περιοχών στην επαρχία Ντεράα , εξαπέλυσαν τα ξημερώματα ο συριακός στρατός και οι Ρώσοι στρατιώτες, που τον στηρίζουν.

propoli

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για «εκατοντάδες» πύραυλους και βαρέλια γεμάτα με εκρηκτικά που ερρίφθησαν από τη συριακή και τη ρωσική αεροπορία.

Προηγήθηκε η άκαρπη διαπραγμάτευση μεταξύ των Σύρων ανταρτών και της Ρωσίας, η οποία προσπαθεί να τους πείσει να παραδώσουν τα όπλα.

«Συριακά και ρωσικά αεροσκάφη προσπαθούν να μετατρέψουν τις περιοχές αυτές σε κόλαση», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν.

Ο βομβαρδισμός δε σταμάτησε όλη τη νύχτα

Ο ίδιος μίλησε για «υστερικούς βομβαρδισμούς στην επαρχία Ντεράα, σε μια προσπάθεια να καμφθούν οι αντάρτες»

Υπενθύμισε την άρνησή τους να υποκύψουν στους ρωσικούς όρους και να σταματήσουν τις μάχες, στη διάρκεια του τελευταίου γύρου των διαπραγματεύσεων την Τετάρτη».

Σύμφωνα με ανταποκριτή του AFP που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης Ντεράα, ο βομβαρδισμός δεν σταμάτησε τη νύχτα.

Όπως αναφέρει, πρόκειται για τον πιο σφοδρό βομβαρδισμό που έχει σημειωθεί από την έναρξη της επιχείρησης του συριακού στρατού στην περιοχή στις 19 Ιουνίου.

Με τους σφοδρούς βομβαρδισμούς ο συριακός στρατός κατάφερε για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια να θέσει υπό έλεγχό ένα σημείο ελέγχου στα σύνορα με την Ιορδανία.

Πηγή: ΑΜΠΕ, AFP

Loading