Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Πούτιν το καλοκαίρι άφησε ο Τραμπ

O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι είναι πιθανόν να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν φέτος το καλοκαίρι, ενώ η Μόσχα δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο.

propoli

Όταν ρωτήθηκε αν σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Πούτιν εντός του καλοκαιριού, ο Τραμπ απάντησε ότι είναι πιθανό. “Είναι πιθανό να συναντηθούμε, ναι”, είπε στους δημοσιογράρφους.

Η Μόσχα δεν αποκλείει μια τέτοια συνάντηση, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο RIA επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, ο Πεσκόφ είπε ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα μιας τέτοιας συνάντησης.

“Φταίει περισσότερο ο Ομπάμα”

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Αμερικανός πρόεδρος φάνηκε να επιρρίπτει την ευθύνη στον Μπαράκ Ομπάμα για την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014. “Ο πρόεδρος Ομπάμα έχασε την Κριμαία… ο Ομπάμα έχασε την Κριμαία επειδή ο πρόεδρος Πούτιν δεν σεβόταν τον πρόεδρο Ομπάμα, δεν σεβόταν τη χώρα μας, δεν σεβόταν την Ουκρανία”, είπε.

Ο υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις, στην ομιλία του στους αποφοίτους του Κολεγίου Ναυτικού Πολέμου νωρίτερα σήμερα, ήταν ακόμη πιο επικριτικός για τη Ρωσία. “Για πρώτη φορά μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η Ρωσία ήταν η χώρα που επανασχεδίασε τα διεθνή σύνορα με την ισχύ των όπλων στη Γεωργία και την Ουκρανία”, είπε. “Η Ρωσία επιδιώκει να διαλύσει το ΝΑΤΟ, να υποβαθμίσει την ελκυστικότητα του δυτικού δημοκρατικού μοντέλου και προσπαθεί να υπονομεύσει το ηθικό κύρος της Αμερικής”, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Loading