Αντιπρόταση στους δασμούς των ΗΠΑ ζήτησε ο Γερμανός υπ.Οικονομίας

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Πέτερ Αλτμάιερ, σε ομιλία του μίλησε τόσο για το θέμα των δασμών που επέβαλλαν οι ΗΠΑ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, όσο και στο θέμα της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν.

propoli

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός υπουργός πρότεινε την υιοθέτηση μιας κοινής ευρωπαϊκής αντιπρότασης στους δασμούς που επέβαλλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, στα προϊόντα αλουμινίου και χάλυβα που εισέρχονται στην χώρα. «Είμαι υπέρ του εμείς οι Ευρωπαίοι να βάλουμε στο τραπέζι μια πρόταση. Αν μέσω μεγαλύτερων εμπορικών εμποδίων η παγκόσμια ανάπτυξη μειωθεί κατά 0,2-0,3%, κάποιοι θα κρυολογήσουν, κάποιοι θα βήξουν και άλλοι θα πάθουν πνευμονία. Αυτό ακριβώς θα ήθελα να αποφύγουμε», σχολίασε.

Από την άλλη πλευρά, στο θέμα που αφορά την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να εγκαταλείψουν την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, σχολίασε ότι αναμένεται να συζητηθεί το θέμα αυτό με τους Αμερικανούς, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν αρνητικές επιπτώσεις. Τόνισε επίσης ότι πολλοί Γερμανοί επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν επενδύσει στο Ιράν δεν γνωρίζουν το τι ακριβώς μπορεί να συμβεί από αυτή την απόφαση.

«Συζητούμε με τους Αμερικανούς για να παρατείνουν τις προθεσμίες. Το θέμα είναι να λάβουμε ρυθμίσεις σε πιο συγκεκριμένη μορφή. Και εδώ καλείται να βοηθήσει η πολιτική».

Loading