Απαγορεύουν στον Τραμπ να «φιμώσει» τους επικριτές του στο Twitter

Τι και αν είναι ο Πλανητάρχης; Δικαστής ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Νέας Υόρκης απαγόρευσε στον Ντόναλντ Τραμπ να «φιμώσει» τους επικριτές του στο Twitter. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίζει να βλέπει αρνητικά σχόλια ως απάντηση στα tweet του.

propoli

«Σε αυτήν την υπόθεση, ζητήθηκε από τη Δικαιοσύνη να αξιολογήσει βάσει της Πρώτης Τροπολογίας, εάν ένας κυβερνητικός αξιωματούχος μπορεί να μπλοκάρει ένα πρόσωπο στον λογαριασμό του στο Twitter αντιδρώντας στις πολιτικές απόψεις που διατυπώνει το συγκεκριμένο πρόσωπο. Εξετάσαμε παράλληλα εάν αυτή η ανάλυση διαφοροποιείται, καθώς ο αξιωματούχος είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Η απάντηση και στα δύο ερωτήματα είναι όχι» διευκρίνισε η δικαστής.

Τους έκανε «block», του έκαναν μήνυση…

Η υπόθεση βρέθηκε ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης έπειτα από αγωγή που κατέθεσαν σε βάρος του Τραμπ εκατοντάδες άνθρωποι τους οποίους «μπλόκαρε» ο Αμερικανός πρόεδρος, εμποδίζοντάς τους να βλέπουν τις αναρτήσεις του.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο πληροφορίες αμερικανικών ΜΜΕ, μεταξύ των προσώπων που μπλόκαρε ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι οι συγγραφείς Στίβεν Κινγκ και Αν Ράις, η κωμικός Ρόζι Ο΄ Ντόνελ, το μοντέλο Κρίστι Τέιγκεν, η ηθοποιός Μαρίνα Σίρτις και η επιτροπή πολιτικής δράσης βετεράνων του στρατού VoteVets.org.

Loading