Αποκαθίστανται οι σχέσεις Ολλανδίας-Τουρκίας

Σε δημοσίευμα του ολλανδικού πρακτορείου ειδήσεων ANP, επικαλούμενη πηγή στο ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών, μετέδωσε ότι η χώρα αποκατέστησε τις διπλωματικές της σχέσης με την Τουρκία, μετά την κρίση που είχε ξεσπάσει πριν από περίπου έναν χρόνο.

propoli

Υπενθυμίζεται πως τον Μάρτιο του 2017, η Ολλανδία που βρισκόταν εν μέσω προεκλογικής περιόδου, είχε απαγορέψει τις προεκλογικές συγκεντρώσεις στο έδαφός της, υποψηφίων βουλευτών των τουρκικών εκλογών, που απευθύνονταν στην τουρκική διασπορά. Το γεγονός αυτό είχε προκαλέσει διπλωματική κρίση ανάμεσα στα δύο κράτη, έπειτα και από την απέλαση του Τούρκου πρέσβη τον Φεβρουάριο.

Από την πλευρά του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι οι δύο χώρες συμφώνησαν στην βελτίωση των διπλωματικών τους σχέσεων.

Η απόφαση ελήφθη σε τηλεφωνική επικοινωνία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Ολλανδό ομόλογό του Στεφ Μπλοκ.

«Στη διάρκεια αυτής της τηλεφωνικής συνομιλίας, οι υπουργοί συμφώνησαν να αποκαταστήσουν τις σχέσεις ανάμεσα στην Ολλανδία και την Τουρκία. Έτσι οι υπουργοί συμφώνησαν να επανατοποθετήσουν πρεσβευτές στην Άγκυρα και στη Χάγη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Loading