Απομακρύνεται το ενδεχόμενο να καταθέσει ο Τραμπ στο Ρόμπερτ Μάλερ

Ο Ρούντι Τζιουλιάνι, ο προσωπικός δικηγόρος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι η ομάδα νομικών του Αμερικανού προέδρου “βρίσκεται κοντά” στο ν’ αποφασίσει ότι ο Τραμπ δεν θα συμφωνήσει σε μία κατάθεση στον ειδικό ανακριτή με εισαγγελικά καθήκοντα Ρόμπερτ Μάλερ, μεταδίδει το ABC News.

propoli

Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης απάντησε σε ερώτηση του παρουσιαστή Τζορτζ Στεφανόπουλος του ABC News που τον ρώτησε στην εκπομπή “This Week”: “Έχετε απλά αποφασίσει ότι ο πρόεδρος δεν θα δώσει μία κατάθεση στον Ρόμπερτ Μάλερ;”.

“Δεν έχουμε αποφασίσει. Είμαστε κοντά στο να το αποφασίσουμε” δήλωσε ο Τζιουλιάνι.

Ο ίδιος είχε δηλώσει στην εφημερίδα “The New York Times” την Παρασκευή και επιβεβαίωσε στο ABC News, το Σάββατο, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν θα συμφωνήσει να καταθέσει στον Μάλερ, εκτός κι αν η έρευνά του “έχει αποκαλύψει κάτι”.

Παράλληλα, ο ειδικός ανακριτής Μάλερ θα πρέπει να γνωστοποιήσει τη βάση μιας ενδεχόμενης αποκάλυψης για την οποία θέλει να μιλήσει με τον Τραμπ.

Έχουμε επεξεργαστεί όλα τα πιθανά σενάρια για συνωμοσία και παρεμπόδιση του έργου της δικαιοσύνης” δήλωσε ο Τζιουλιάνι στην εκπομπή “This Week”. “Δεν μπορούμε να βρούμε και να ενοχοποιήσουμε κάτι και χρειαζόμαστε μία βάση γι’ αυτήν την έρευνα” είπε και πρόσθεσε ότι η έρευνα είναι προκατειλημμένη από την έναρξή της.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Τραμπ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι επιθυμεί να καταθέσει στον Μάλερ.

Μόλις τον Μάιο, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε: “Κανείς δεν θέλει περισσότερο από εμένα” να μιλήσει στον Μάλερ, ενώ πρόσθεσε: “Θα ήθελα να μιλήσω, επειδή δεν έχουμε κάνει κάτι λάθος”.

Ο Τζιουλιάνι επανέλαβε στην εκπομπή “This Week” ότι ο πρόεδρος έχει εκφράσει ενδιαφέρον να μιλήσει στον Μάλερ. “Επιθυμεί να καταθέσει” τόνισε.

“Είναι δύσκολο να το πιστέψουμε αυτό, τώρα πια” σχολίασε ο Στεφανόπουλος.

Ο Τζουλιάνι είπε: “Λοιπόν, είναι δύσκολο να το πιστέψουμε, με δεδομένα όλα όσα έχουν αποκαλυφθεί, για το πόσο αλλοιωμένη είναι η έρευνα. Πρόκειται για την πιο διεφθαρμένη έρευνα που έχω δει ποτέ, και τη διεξαγωγή της οποίας επιτρέπει το υπουργείο Δικαιοσύνης”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading