Απόδραση αλά… Παλαιοκώστα για διαβόητο γάλλο ληστή

Τον τρόπο που επέλεξε παλαιότερα, ο Βασίλης Παλαιοκώστας προκειμένου να δραπετεύσει από τις φυλακές Κορυδαλλου, μιμήθηκε ένας διαβόητος γάλλος ληστής, ο οποίος εκτίει ποινή 25 ετών για ένοπλες ληστείες σε χρηματαποστολές και θεωρείται υπεύθυνος για ληστεία που είχε στοιχίσει τη ζωή σε νεαρή αστυνομικό.

propoli

Πρόκειται για τον Ρεντουάν Φαίντ ο οποίος κρατούνταν μάλιστα και στην απομόνωση της φυλακής Ρεό. Μαζί με τρεις ένοπλους συνεργούς που εισέβαλαν το πρωί στο κελί του με σκοπό να τον φυγαδεύσουν, ο Φαίντ διέφυγε στη συνέχεια με ελικόπτερο το οποίο αργότερα πυρπόλησε προκειμένου να σβήσει τα ίχνη του και διέφυγε με αυτοκίνητο.

Να σημειωθεί ότι το 2013, ο Φαίντ είχε δραπετεύσει και πάλι από τη φυλακή του Σεκεντίν στη βορειοανατολική Γαλλία, έχοντας τοποθετήσει εκρηκτικά για να περάσει από πέντε πόρτες ασφαλείας. Στην επιχείρηση εκείνη πήρε τέσσερις σωφρονιστικούς υπαλλήλους της φυλακής ομήρους και παρέμεινε ασύλληπτος για περίπου ενάμιση μήνα.

Τα εκρηκτικά θεωρήθηκε ότι του τα έδωσε η σύζυγός του κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου, λίγες ημέρες πριν από την επιχείρηση.

Loading