Αρκετές χώρες απειλούν με μποϊκοτάζ την επόμενη Eurovision

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσίασε σήμερα το ισπανόφωνο κανάλι Formula TV, η διοργανώτρια αρχή της Eurovision (EBU) έχει ήδη ενημερώσει την ισραηλινή κυβέρνηση, ότι ο επόμενο διαγωνισμός του 2019 θα μπορούσε να μεταφερθεί είτε στην Κύπρο, είτε στην Αυστρία, αν διάφορες χώρες κάνουν πράξη την απειλή τους και μποϊκοτάρουν τον θεσμό.

propoli

Όπως επίσης αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» την είδηση επιβεβαιώνουν και τα ισραηλινά κανάλια τα οποία προσθέτουν ότι η EBU προειδοποίησε τον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό KAN ότι υπάρχει σοβαρή πλέον πιθανότητα το Ισραήλ να μην φιλοξενήσει τον επόμενο διαγωνισμό, όπως παραδοσιακά συμβαίνει με κάθε νικήτρια χώρα.

Ποιες χώρες έχουν επικοινωνήσει ήδη με την EBU

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη χώρες όπως η Ιρλανδία, η Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισλανδία, έχουν ήδη αναφέρει πως αν δεν αλλάξει η πιθανή πόλη υποδοχής (Ιερουσαλήμ) τότε θα μποϊκοτάρουν τον διαγωνισμό και δεν θα πάρουν μέρος.

Επίσης πολλές χώρες έχουν δηλώσει στην EBU ότι δέχονται ισχυρές πολιτικές πιέσεις και ως εκ τούτου δεν μπορούν να λάβουν μέρος στην Eurovision εάν αυτή πραγματοποιηθεί τελικά στην Ιερουσαλήμ.

Loading