Αυστρία: Διασώθηκαν 66 μαθητές που είχαν εγκλωβιστεί στο χιόνι

Λίγο έλειψε η σχολική εκδρομή μιας ομάδας Γερμανών μαθητών στα βουνά της Αυστρίας να μετατραπεί σε τραγωδία, όταν τελικά επιβιβάστηκαν σε ένα στρατιωτικό ελικόπτερο που κατάφερε να τους προσεγγίσει, καθώς παρέμειναν επί μια εβδομάδα αποκλεισμένοι σε ένα καταφύγιο εξαιτίας των πρωτοφανών χιονοπτώσεων – ρεκόρ στην περιοχή.

propoli

Σήμερα όπως ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση της Αυστρίας δύο ελικόπτερα κλήθηκαν να απομακρύνουν τους 66 μαθητές και τους καθηγητές – συνοδούς τους από το χιονοδρομικό κέντρο του Κάσμπεργκ στο Γκρανάου που βρίσκεται στα κεντρικά της χώρας.

Να σημειωθεί, ότι εκδρομείς είχαν φτάσει στην περιοχή το περασμένο Σάββατο για να κάνουν σκι, ωστόσο λόγω των έντονων χιονοπτώσεων κατέληξαν αποκλεισμένοι σε ένα δύσκολο σημείο.

Το Κάσμπεργκ όπως και πολλά άλλα χιονοδρομικά κέντρα της Αυστρίας, δεν λειτουργεί εδώ και μερικές ημέρες, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος χιονοστιβάδων ή της διακοπής του ρεύματος. Οι μαθητές που αποκλείστηκαν όπως αναφέρει το ρεπορτάζ πέρασαν τις ημέρες τους παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια, αφού δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα για να φορτίσουν τα κινητά τους ή να δουν τηλεόραση.

Loading