Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 22 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στο Αφγανιστάν στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στον αυτοκινητόδρομο, ο οποίος συνδέει την πόλη Τζαλαλαμπάντ στα ανατολικά της χώρας με το κύριο μεθοριακό πέρασμα στο γειτονικό Πακιστάν, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι στην επαρχία Ναγκαχάρ.

propoli

Άλλοι 23 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση, όπως είπε ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Αταουλάχ Κοχάνι.

Ο Σοχράμο Καντέρι, ένα μέλος του τοπικού επαρχιακού συμβουλίου, δήλωσε ότι τουλάχιστον 45 νεκροί και τραυματίες μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία και πρόσθεσε ότι ο απολογισμός πιθανόν να αυξηθεί.

Τοπικοί αξιωματούχοι είπαν ότι ο καμικάζι είχε στόχο μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά ενός διοικητή τοπικής πολιτοφυλακής και ότι εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονταν εκεί όταν σημειώθηκε η επίθεση αυτοκτονίας.

Η επαρχία Ναγκαχάρ, η οποία συνορεύει με το Πακιστάν, είναι μια από τις πιο ασταθείς περιοχές του Αφγανιστάν και αυτή τη χρονιά σημειώθηκαν στην πρωτεύουσά της, την Τζαλαλαμπάντ, πολυάριθμες επιθέσεις αυτοκτονίας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη της ευθύνης. Η επαρχία είναι ένα απο τα κυριότερα προπύργια των ενόπλων του Ισλαμικού Κράτους από τις αρχές του 2015.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Loading