Βενεζουέλα: Πρόωρες εκλογές πρότεινε ο Μαδούρο

Πρόωρες εκλογές μέσα στο 2019 προανήγγειλε ο Νικολάς Μαδούρο στη Βενεζουέλα μετά τις ογκώδεις διαδηλώσεις εναντίον του σε όλη τη χώρα.

propoli

Η πρόταση Μαδούρο κατατέθηκε σήμερα προς την Εθνοσυνέλευση της χώρας, ενώ οι εκλογές ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν το 2020.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, με αυτή την «ντρίπλα» ο Μαδούρο προσπαθεί να ξεφύγει από τις διεθνείς πιέσεις και τη διεθνή κατακραυγή εναντίον του.

Ζητούμενο, βέβαια, είναι το κατά πόσο αυτές οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν με παρόντες διεθνείς παρατηρητές, που θα διασφαλίσουν -κατά το δυνατόν- το αδιάβλητο της διαδικασίας.

«Ελευθερία! Ελευθερία! Ελευθερία!» φώναζε το πλήθος

Περισσότεροι από 100.000 διαδηλωτές πλημμύρισαν τους δρόμους του Καράκας αξιώνοντας από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο να παραδώσει την εξουσία στον αυτοανακηρυχθέντα πρόεδρο Χουάν Γκουαΐδό ,  ο οποίος δήλωσε ότι «η αλλαγή στη Βενεζουέλα είναι πολύ, πολύ κοντά».

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Γκουαΐδό, οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, κρατώντας σημαίες της Βενεζουέλας, συγκεντρώθηκαν σε πέντε σημεία στο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας και ξεκίνησαν την πορεία τους προς την έδρα της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη συνοικία Λας Μερσέδες.

«Ελευθερία! Ελευθερία! Ελευθερία!» φώναζε το πλήθος, χτυπώντας ρυθμικά κατσαρόλες, ενώ στα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές αναγράφονταν συνθήματα όπως «Οι Βενεζουελάνοι πεθαίνουν από την πείνα ελλείψει τροφίμων και φαρμάκων: Μαδούρο, δολοφόνε!».

Loading