Πηγή φωτ: The Guardian

Βιντεοπαιχνίδι σε σχολείο αποσύρεται από τις πωλήσεις

Ένα βιντεοπαιχνίδι που σχεδιάστηκε για να προσομοιώνει δολοφονικά σενάρια εντός σχολικού κτιρίου, αποσύρεται άρον – άρον από τις πωλήσεις μετά από δεκάδες καταγγελίες.

propoli

Το βιντεοπαιχνίδι επρόκειτο να κυκλοφορήσει στο δημοφιλές περιοδικών παιχνιδιών «PC» στις 6 Ιουνίου προκαλώντας τη δημόσια κατακραυγή από πολιτικούς και γονείς παιδιών που σκοτώθηκαν πρόσφατα στο Πάρκλαντ της Φλόριντα. Επίσης μια καταγγελία για την απόσυρση του παιχνιδιού από τα καταστήματα πώλησης συγκέντρωσε περισσότερες από 180.000 υπογραφές.

Αρχικά προωθήθηκε ως εξομοιωτής της Swat

Η εταιρεία Valve Corporation που έχει τα δικαιώματα του ιστότοπου Steam τον οποίο χρησιμοποιούν περισσότεροι από 100 εκατομμύρια άνθρωποι, τόνισε σε μια δήλωση ότι: «Έχουμε σταματήσει τη συνεργασία μας με την Revived Game και τον παραγωγό ACID από το Steam. Αυτή η εταιρία και αυτός ο παραγωγός είναι στην πραγματικότητα ένα άτομο που ονομάζεται Ατα Μπερντίγεφ».

Το βιντεοπαιχνίδι προωθήθηκε αρχικά στην ιστοσελίδα Steam στα μέσα Μαίου ως εξομοιωτής της αστυνομικής ομάδας Swat. Χρησιμοποιώντας έναν χαρακτήρα πρώτου προσώπου, οι παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο ενός ένοπλου αξιωματικού που αναλαμβάνει να βγάλει εις πέρας μια υπόθεση πυροβολισμού μέσα σε σχολείο.

Πηγή: The Guardian

Loading