Βοήθεια του Ισραήλ στη Γουατεμάλα

Έκτακτη βοήθεια ανακοίνωσε σήμερα ότι αποστέλλει το Ισραήλ στη Γουατεμάλα, η οποία ισοδυναμεί σε ποσό περίπου 10.000 δολαρίων, μετά τη χθεσινή έκρηξη του ηφαιστείου Φουέγο στη χώρα αυτή, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 25 ανθρώπους.

propoli

Η βοήθεια αυτή, η οποία θα δρομολογηθεί αμέσως μέσω της πρεσβείας του Ισραήλ στη Γουατεμάλα, αποτελείται από φάρμακα, είδη διατροφής και κουβέρτες, διευκρινίζει το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. “Γουατεμάλα, το Ισραήλ είναι δίπλα σου”, ήταν το μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter.

Η δεύτερη που μετέφερε την πρεσβεία της στην Ιερουσαλήμ

Η Γουατεμάλα ήταν μια από τις πολύ λίγες χώρες που υποστήριξαν τις ΗΠΑ μετά την ανακοίνωση στις 6 Δεκεμβρίου από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ και της μεταφοράς στην πόλη αυτή της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ. Η απόφαση του Τραμπ, η οποία ήταν αντίθετη με τη διπλωματία που ακολουθούσαν οι ΗΠΑ για δεκαετίες και την πάγια θέση της διεθνούς κοινότητας, ικανοποίησε τους Ισραηλινούς και δυσαρέστησε τους Παλαιστίνιους.

Η Γουατεμάλα έγινε στις 16 Μαΐου, μόλις 48 ώρες μετά τις ΗΠΑ, η δεύτερη χώρα που μετέφερε την πρεσβεία της στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ. Μετά ακολούθησε η Παραγουάη.

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν χθες στην Γουατεμάλα μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Φουέγο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 35 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Loading