Βραζιλία: 132 ύποπτοι για παιδεραστία πιάστηκαν στα δίχτυα των αρχών

Πάνω από 100 ύποπτοι πιάστηκαν στα δίχτυα των αρχών στην Βραζιλία, με την κατηγορία της συμμετοχής σε δίκτυα παιδεραστών στο διαδίκτυο. Η αστυνομία από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη αντίστοιχη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην χώρα.

propoli

Για τον εντοπισμό και την εξάρθρωση των συγκεκριμένων δικτύων, χρειάστηκαν συνολικά την συνδρομή σχεδόν 2.600 αστυνομικών οι οποίοι συμμετείχαν στις συνολικά 600 έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε 24 από τις 26 Πολιτείες της Βραζιλίας.

Τι ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός της Βραζιλίας

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Ραούλ Τζούνγκμαν γνωστοποίησε ότι πρόκειται για την δεύτερη και μεγαλύτερη φάση της επιχείρησης με την επωνυμία «Φως στην παιδική ηλικία».

«Πρόκειται για την μεγαλύτερη επιχείρηση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ μέσα σε μία ημέρα, σε όλον τον κόσμο (σσ εναντίον δραστών που εκμεταλλεύονται σεξουαλικά ανηλίκους)», σχολίασε.

Η πρώτη φάση των ερευνών στις οποίες είχαν συμμετάσχει και οι Ηνωμένες Πολιτείες, είχε πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2017 και είχε οδηγήσει στην σύλληψη 112. Σε αυτήν, την δεύτερη φάση, συνελήφθησαν 132 άτομα ηλικίας 20 έως και άνω των 60 ετών, ανάμεσα στα οποία και εκπαιδευτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι και γυναίκες.

Loading