Βρετανία: Απουσία Κόρμπιν από το δείπνο προς τιμήν του Τραμπ

Την απουσία του από το δείπνο που θα παρατεθεί προς τιμήν του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, τον προσεχή Ιούνιο, ανακοίνωσε ο ηγέτης του αντιπολιτευτικού Κόμματος των Εργατικών στη Βρετανία, Τζέρεμι Κόρμπιν.

propoli

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του, η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, «δεν θα έπρεπε να στρώνει το κόκκινο χαλί προς τιμήν ενός πρόεδρου ο οποίος σκίζει διεθνείς συμφωνίες ζωτικής σημασίας, στηρίζει τους αρνητές της κλιματικής αλλαγής και χρησιμοποιεί ρατσιστική και μισογυνική φρασεολογία».

Ενστάσεις Κόρμπιν (και) για την έκδοση Ασάνζ

Ο Κόρμπιν έχει επικρίνει πολλές φορές την αμερικανική εξωτερική πολιτική και πρόσφατα δήλωσε ότι το Λονδίνο δεν πρέπει να εκδώσει στις ΗΠΑ τον Τζούλιαν Ασάνζ. Παρ’ όλ’ αυτά, σημείωσε ότι ευχαρίστως θα συναντιόταν με τον Τραμπ για «να συζητήσουν όλα τα θέματα» που ενδιαφέρουν τις δύο πλευρές.

Αντιδρούν οι Βρετανοί

Ο Τραμπ πρόκειται να επισκεφθεί τη Βρετανία στις αρχές Ιουνίου και ήδη οργανώσεις ακτιβιστών έχουν προειδοποιήσει ότι «θα πλημμυρίσουν την πρωτεύουσα» για να διαμαρτυρηθούν για την άφιξή του, όπως είχε γίνει και πέρσι, όταν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν εναντίον ενός «μισογύνη, ομοφοβικού και ξενοφοβικού», προέδρου, όπως τον χαρακτηρίζουν.

Διαβάστε ακόμη: Ομιλία Μακρόν – ένας απολογισμός

Loading