Ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή σχετικά με το Brexit

Ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων επί της πρότασης που κατέθεσε ο βουλευτής των Τόρις και πρώην γενικός εισαγγελέας, Ντόμινικ Γκριβ, για δημοσιοποίηση των εγγράφων της κυβέρνησης που αφορούν την απόφαση για αναστολή του κοινοβουλευτικού έργου από σήμερα το βράδυ και τις προετοιμασίες της για το ενδεχόμενο της αποχώρησης χωρίς συμφωνία.

Αμέσως μετά θα συζητηθεί η πρόταση που υπέβαλε ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, για τη σημασία της επιβολής του νόμου Μπεν και την υποχρέωση της κυβέρνησης να συμμορφωθεί με αυτόν, επισημαίνοντας ότι οι βουλευτές εκφράζουν την ανησυχία τους για τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι ο πρωθυπουργός ενδέχεται να μην υπακούσει στο νόμο.

propoli

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Ντομινίκ Γκριβ, εξήγησε ότι η πρότασή του επιτρέπει στη Βουλή να ενημερωθεί για τα συγκεκριμένα έγγραφα πριν το Brexit και ότι απαιτεί τη δημοσίευση ιδιωτικών μηνυμάτων που σχετίζονται με την αναστολή του κοινοβουλίου, τα οποία εστάλησαν από τις 23 Ιουλίου από αξιωματούχους – τους οποίους κατονομάζει – εκ των οποίων ένας δημόσιος υπάλληλος και οι υπόλοιποι ειδικοί σύμβουλοι, διορισμένοι από την κυβέρνηση. Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι εάν οι σύμβουλοι αρνηθούν τη δημοσιοποίηση αυτό θα αντιστοιχεί σε «ολίσθηση προς μία κυβέρνηση που δεν σέβεται τις συμβάσεις, χωρίς τις οποίες δεν μπορεί να αναλάβει καθήκοντα καμία ομαλή κυβέρνηση».

Μετά τη συζήτηση αυτή θα ακολουθήσει ψηφοφορία και θα ακολουθήσει η συζήτηση επί της πρότασης Κόρμπιν, η οποία μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς ψηφοφορία. Γύρω στις 22.00 αναμένεται η πρόταση της κυβέρνησης για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, θα ακολουθήσει συζήτηση και μετά την ολοκλήρωση θα ακολουθήσει ψηφοφορία, οπότε θα κλείσουν και οι εργασίες της Βουλής.

Διαβάστε επίσης:

Σε ισχύ ο νόμος κατά του Brexit χωρίς συμφωνία, μετά την Βασιλική Επικύρωση

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading