Γέμισαν παπούτσια οι Βρυξέλλες για τους νεκρούς Παλαιστινίους

Με έναν πρωτότυπο τρόπο εξέφρασαν την οργή τους οι ακτιβιστές ενός κινήματος στο Βέλγιο, ενάντια στις ενέργειες των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας που δρουν σε βάρος δεκάδων Παλαιστίνιων διαδηλωτών.

propoli

Τα μέλη του κινήματος Avaaz, άπλωσαν κατά μήκος όλης της πλατείας Τζιν Ρέι που βρίσκεται στην καρδιά της βελγικής πρωτεύουσας στο σύνολο 4.500 ζευγάρια παπούτσια, τα οποία συμβόλιζαν το καθένα εξ αυτών και έναν νεκρό Παλαιστίνιο που έχει πέσει από ισραηλινά πυρά τα τελευταία δέκα χρόνια.

Με κύριο σύνθημα της διαμαρτυρίας να αποτελεί η φράση Palestinian Lives Matter (μτφ Οι Παλαιστινιακές ζωές έχουν αξία), το οποίο αποτελεί παράφραση του γνωστού συνθήματος Black Lives Matter με το οποίο διαδηλώνουν οι Αφροαμερικανοί ενάντια της αστυνομικής βίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι διαδηλωτές προσπάθησαν να «αφυπνίσουν» τους υπουργούς Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίοι πραγματοποιούσαν συνάντηση εκείνη την ώρα στο μπροστινό κτίριο του Συμβούλιο της ΕΕ.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της συγκεκριμένης εκστρατείας, ονόματι Κρίστοφ  δήλωσε ότι «οι πολίτες σε όλη την Ευρώπη στέλνουν ένα σαφές μήνυμα για τις κυβερνήσεις τους. Οι ζωές των Παλαιστίνιων έχουν σημασία για εμάς και πρέπει να έχουν σημασία για εσάς. Ως ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος και πολιτικός σύμμαχος του Ισραήλ, είναι η ηθική μας ευθύνη να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση του Νετανιάχου ότι η βία πρέπει να σταματήσει».

Τα ζευγάρια των παπουτσιών, συγκεντρώθηκαν έπειτα από σχετική έκκληση της Avaaz η οποία καλούσε με αυτό τον τρόπο να προστατευτούν οι ζωές των δεκάδων Παλαιστινίων που πέφτουν νεκροί από ισραηλινά πυρά.

Loading